Sopron es ami mögötte van...

A Momentum bemutatta soproni képviselőjelöltjét

A soproni Hűségkapu előtt tartott sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a Momentum Mozgalom, ahol a párt elnöke Fekete-Győr András köszöntötte elsőként a média munkatársait, majd bemutatta Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét, a Momentum soproni OEVK jelöltjét.

Fekete-Győr András bevezetőjében kiemelte, hogy az elmúlt 27 év a beteljesületlen álmokról szólt Magyarországon, amely idő alatt a politikai elit ellopta az emberek jövőjét és jelenét is és elvette a magyarok hitét a politikában és magában a politikus személyében is. Éppen ezért, a Momentum határozott elképzelése – tette hozzá – hogy egy olyan politikai generációváltás valósuljon meg Magyarországon, amely nem a kiélezett bal- illetve jobboldali gondolkodáson alapul, hanem egy nyitott gondolkodású, a demokrácia szellemében zajló közös munkában, ahol a hazafiak, a patrióták közösen küzdenek a nemzeti célokért. A Momentum szeretné elérni azt, hogy Magyarország egy igazi XXI. századi nemzet legyen,  egy olyan fejlett európai ország, ahol az emberek nem az elvándorlásban gondolkodnak, hanem ahol valóban otthont, biztos megélhetést találnak és ahol valóban jó élni.

Fekete-Győr András elmondta, hogy a céljaik elérése érdekében, hogy valódi demokráciában és ne kétharmados kormányzásban kelljen élnie a magyaroknak,  a Momentum mind a 106 egyéni választókerületben indít képviselőjelöltet, amely során örömmel mutatja be a leghűségesebb város és térsége általuk akkreditált képviselőjelöltjét Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde bemutatkozásában elmondta, hogy a várost és térségét fontos, hogy egy helyi lakos képviselje a parlamentben, egy olyan személy, aki itt él köztünk, tisztában van a helyi problémákkal és aki mindezek mellett egy olyan személy akinek fontosak a helyi értékek, a helyi emberek jelene és jövője is, hiszen ez a térség Magyarországon belül – a múltja és a határ közelsége miatt is –  egy speciális helyzetben lévő körzet.  Mindezek tükrében nem véletlen, hogy a sajtótájékoztató helyszínének a Hűség Kapu előtti területet választották, amely ezúttal azt is szimbolizálja, hogy egy politikusnak a városhoz és lakóihoz való hűségét mindenképpen képviselnie kell, aminek érdekében ő kész képviselni a térséget.

Bemutatkozásában elmondta, hogy annak idején 1988-89-ben, amikor az ELTE hallgatója volt Budapesten, több Fideszes politikus is oda járt, és amikor elterjedt a hír, hogy a pártalapítás miatt  elképzelhető, hogy el kell hagyniuk a Fideszeseknek az egyetemet akkor sokan, köztük ő is kiállt azért, hogy ez ne történhessen meg, hiszen akkor még olyan célokért küzdött a Fiatal Demokrata Szövetség, mint a szabadság, a sajtószabadság és a független Magyarország. Nem titkolja, hogy rövid ideig ő is a Fidesz tagja volt, hiszen akkor olyan értékeket képviselt az a közösség, amiért érdemes volt küzdeni és harcolni. Most – tette hozzá – sajnos ismét azokért a célokért kell küzdeni, amiért anno egy olyan fiatal közösség harcolt amely értékek képviselete pont általuk van eltűnőben ismét.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde elmondta, hogy küzdeni kell egy szabad Magyarországért, ahol szükség van egy olyan erőre, amely összefogva megteremti a valós szabadságot és amelynek célja egy való demokrácia létrehozása, ahol nem kétharmados többségben kormányozzák az országot. Ezt az erőt és közösséget  ő a Momentumban találta meg, ahol olyan célokért küzdenek, amelyek ezeket az elveket képviseli.

A közeljövőben igyekszik majd minél több helyre eljutni és lakossági fórumokat is szervezni, hogy még jobban megismerhessék őt és a Momentum programját az emberek, amely alkalmakon szívesen látják mindazokat, akik hisznek egy olyan jövőben, ahol a szabadság és a nyitottság a mindennapi élet alapértéke lehet.

Hirdetés: