Minden, ami helyi hír...

A Jereván lakótelep hamarosan becsatlakozik a soproni kerékpárutak vérkeringésbe!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Jereván lakótelep városrész kerékpáros-barát közlekedésének fejlesztését tűzte ki célul. Ennek érdekében olyan kerékpáros úthálózat jön létre, mely csatlakozik a belvárosi és a nyugati városrész kerékpáros hálózatához. – mondta Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón, amelynek szomszédságában már javában folynak a kivitelezési munkálatok.

Dr. Fodor Tamás a részletekre kitérve elmondta, hogy a most elkezdett közlekedésfejlesztés teljes hossza 3526 méter, amelynek egyes szakaszai a beruházás részeként az adottságoktól függően kerékpáros sávokat illetve nyomvonal kijelöléseket és útburkolati festéseket kapnak a közlekedési táblákat mellett. Mindezek mellett a IV. László király utcában, a Juharfa utcában és a Teleki Pál utcában összesen 1056 méter hosszúságban épül ki olyan négy méter széles útszakasz, ahol a gyalogos és kerékpáros közlekedési sávokat középen útburkolati jellel választják el egymástól.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Jereván lakótelep kerékpárút hálózata a Vásárhelyi Pál utca, Kismartoni sor, Fasor utca vonalon csatlakozik a Frankenburg út kerékpáros szakaszához. A beruházásnak köszönhetően létrejön a kapcsolat a Vándor Sándor utcai kerékpárúttal, valamint a Fűzfa soron és az Ikva soron keresztül a belvárosi kerékpáros hálózattal.

A sajtótájékoztatón a településrész önkormányzati képviselői, Tóth Éva és Csiszár Ákos is örömét fejezte ki, hogy megvalósulhat ez a beruházás, amellyel a lakótelep kerékpárosai végre becsatlakozhatnak saját utakon is a város kerékpáros úthálózatába.

A Jereván lakótelep városrész kerékpáros-barát közlekedésének fejlesztése az unió és a magyar állam 100%-os finanszírozásában valósul meg, összesen 130 millió forintból. A kivitelezés már megkezdődött, és várhatóan az idei év végéig be is fejeződik.

 

Hirdetés:

1 Visszajelzés - Hivatkozás

  1. Lenne néhány észrevétel a 130 milliós kerékpárúttal kapcsolatban | Cyberpress