Vezetőhír lett mindenhol Orbán Viktor Questoros kijelentése

A mai soproni sajtótájékoztatón lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a kormányfőnek. Miután volt lehetőségünk ott lenni, így hiteles forrásból eláruljuk, hogy mindössze két kérdés hangzott el a sajtó részéről, tehát nem aktivizálta magát túlságosan a média. Az egyik a Nyugat-magyarországi Egyetem jövőjét kutatta , a másik pedig az ominózus Questor üggyel volt kapcsolatos, ami vezető hírként söpört végig a médiában.

A kérdés az volt, hogy nem tartja-e furcsának a miniszterelnök, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Questor csődje előtt vette ki a pénzét.

A kormányfő nem jött zavarba és azonnal válaszolt is a kérdésre, miszerint nem tartja furcsának, hiszen ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.

A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt – folytatta a miniszterelnök -, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, “állomásoztat-e” náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, dominóhatással fenyegetett időszakban egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani a brókercégeknél.

L.L.ZS.