A kárpátaljai Csongor települést támogatja Sopron! Segíts te is!

Sopron MJV Közgyűlése úgy határozott, hogy csatlakozik Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöknek a kezdeményezéséhez és a kárpátaljai Csongor település támogatására 5 millió forint támogatást biztosít.

A médiából értesülhetünk a szomszédos Ukrajnából érkező szomorú és tragikus hírekről. Az országban zajló események érintik az ott élő magyarokat is. A háború sújtotta ország magyarok lakta vidékén a mindennapi megélhetés egyre nagyobb gondot okoz.
A miniszterelnöki felkérésnek eleget téve Sopron egy mentori, patrónusi feladatot vállal, amire a Csongor településén élő magyaroknak a következő hónapokban és években égető szükségük lesz.

Csongor jelenleg több mint 2300 lelket számláló szinte teljes egészében magyarok lakta település. A község 23 kilométerre fekszik Munkácstól.

Szeretnénk kérni a soproni polgárokat, hogy csatlakozzanak az önkormányzati kezdeményezéshez.

Sopron MJV Önkormányzata a
11600006-00000000-63368046
számú számlaszámra várja a pénzbeli adományokat.

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a következő szöveget:
Adomány Csongor település patronálására.

 

Az önkormányzat reményei szerint ez a patronálás egyrészt kellő mértékben erősíti az anyaországi magyarok kapcsolatát, szolidaritását a Kárpátalján élő honfitársainkkal, másrészt akár egy testvérvárosi kapcsolaton túlmutató barátság kezdetét jelentheti a két település, Csongor és Sopron polgárai között.

 

Bővebb információ Csongor településről IDE KATTINTVA elérhető!

leczovics