A fotós, akinek képeivel naponta találkozunk: Nyikos Péter

Egy olyan embert szeretnék bemutatni nektek, akinek fényképeivel sok helyen találkozhattok, főként a Kisalföld napilapban illetve a lap online oldalán, de mint az MTI külsős munkatársa ennél is sokkal több helyen pillanthatjuk meg érdekes és remek fotóit.
Érdekes dolog ez a sajtófotózás egyébként, hiszen valljuk be, szinte elvárás már a mai világban, hogy egy-egy cikk fényképpel is legyen illusztrálva, mégis általában a cikk szerzőjének neve marad meg a tudatunkban pedig sok esetben a kettőt nem ugyanaz az ember készíti, és bizony előfordul, hogy a kép sokkal többet mond, mint az adott írás.

Nyikos Péter / fotó: Krizsan Csaba

Nyikos Péter itt él köztünk, Sopronban éli mindennapjait és mégsem ismerjük, pedig egy közvetlen, barátságos ember és remek fotós, aki szeret a háttérben maradni és szorgosan dolgozni.
No persze attól függetlenül, hogy Sopron és környéke jelenleg a fő tevékenységi területe, rengeteg helyen dolgozik az országban, alkalmanként külföldön is. Amolyan mobil ember, aki ott terem, ahova a megbízás szólítja. Kiszolgál minket olvasókat fotóival úgy, hogy azokat nézegetve, szinte ott érezzük magunkat a helyszínen.

Nyikos Péter / fotó: Krizsan Csaba

Péter fotósként és független filmesként is dolgozik, a képalkotásban elsősorban az emberábrázolást részesíti előnyben, de persze ettől függetlenül szenzációs egyéb témájú képével is találkoztam már.
Érdekesség például, hogy 2010-ben a Magyar Turizmus Zrt. részére is fotózott a magyarországi fesztiválokon, melyek nagy sikert arattak.

Nyikos Péter / Fotó: Krizsan Csaba

Nyikos Péter 2012 óta aktív résztvevője a Mediawawe fesztiválnak is, ahol eddig is sok-sok pillanatképet örökített meg és ebben az esztendőben két kiállítással is megörvendeztette az oda látogatókat.

Az első 30 képet felvonultató kiállítása a Mediawave 25. születésnapjára összeállított színes anyag, ami nagyrészt riport, koncert és egyéb portrékból állt, zsánerképekből válogatva.

A kiállítás plakátja

A kiállítás egy pillanata

A második kiállítása egy fekete-fehér koncepció anyag, amit Péter az Ópium című film díszletei között fotózott Tölgyesi Írisz modell segítségével.

 

Tudom persze ezek a kiállítások messze voltak tőlünk, hiszen a Monostori Erőd Komáromhoz tartozik, de bízom abban, hogy Péter hamarosan minket is megörvendeztet egy kiállítással itt Sopronban. Ez esetben talán lesz alkalom arra is, hogy mindenki személyesen is megismerhesse azt az embert, akinek képanyagaival szinte naponta találkozunk és aki művészként is bizonyított.

Addig is ajánljuk nektek Péter honlapját, ami IDE KATTINTVA elérhető!

leczovics