Ápoló/Nőkért feketében – Akció az alacsony bér és a létszámhiány ellen

Ismét fekete hétvégére készülnek az egészségügyben dolgozó ápolók és ápolónők illetve a velük szolidaritást vállaló orvosok. Az április 25-26-ra tervezett akció célja, hogy fekete póló viselésével vagy fekete szalag kitűzésével felhívják a figyelmet arra, hogy az ápolók kevesen vannak és kevés a bérük.

A kezdeményezéshez már a múlt hétvégi akció során is sokan csatlakoztak és ahogy az lenni szokott a mai világban, a legnagyobb közösségi portálon is létrehoztak hozzá egy csoportot, ahova sokan feltöltötték a fotójukat is.
A kezdeményezéssel kapcsolatban szolidaritásukat fejezték ki a hallgatók, magánorvosok, az idős otthonokban dolgozók, a mentősök, de sok esetben küldtek visszajelzést a külföldön dolgozó egészségügyi alkalmazottak is fotókat mellékelve.

Sok információ kering a világhálón is, hogy több egészségügyi intézményben tiltják az ápolók ilyen jellegű figyelemfelkeltő akcióját, melyek valóságtartalmát nem szeretnénk kutatni.

fotó: cyberpress archívum

A Soproni Gyógyközpontban szervezett akció nem indult, erre vonatkozó kezdeményezés sem érkezett az igazgatósághoz – tudtuk meg.

 

leczovics