Enni adok – Enni kapok ételszekrény Sopronban

Pécsi ötlet alapján a sopronkövesdi Bonotec-Hungary Kft. munkatársai, akik remek baráti közösséget is alkotnak, elkészítették és felszerelték Sopronban az első ételdobozt a Szent György plébánia kapualjában.

A doboz célja, hogy bárki beletehet élelmiszert, amit a rászorultaknak szán, akik aztán a plébánia felé járva kivehetik azt és csillapíthatják éhségüket.

Érdeklődésemre a csapat egyik tagja elmondta, hogy a televízióban látták a pécsi példát, beszélgettek róla, majd az elhatározást tettek követték.
A Szent György plébániával egyeztetve, ahol az ötletet jónak találták és felvállalták a későbbi működtetést neki is láttak a kivitelezésnek.
Elkészítették a dobozt, majd a felszerelést követően a lelkes csapat természetesen fel is töltötte a szekrényt, így azonnal „enni ad” az ételszekrény.

Arra kérnek mindenkit, hogy akik tehetik azok segítsenek ezt a kezdeményezést életben tartani és lehetőség szerint kis – nem romlandó – élelmiszercsomaggal járuljanak hozzá, hogy a fémszekrényben mindig legyen élelem, hiszen fontos, hogy segítsünk rászoruló embertársainkon.

A csapat, akik emberségből jelesre vizsgáztak 

Részemről elismerés és tisztelet jár a csapatnak, hiszen olyan dolgot tettek ami azt bizonyítja, hogy nem halt ki az emberség Sopronban sem.

leczovics