Seiner Péter (SVM): Mozgalmunk nem rasszista …

2015.04.21-én megjelent egy cikk oldalunkon „Sopronban terjed egy kór, amit ha nem állítunk meg, félő hogy a többséget is megfertőzi!” címmel, amire a Scarbantia Városvédő Mozgalom – SVM nevében, Seiner Péter a mozgalom alapítótagja reagált az alábbi levéllel.
Mivel úgy gondoljuk, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, így helyet adunk az ő írásának is.

Megállapodva a levél szerzőjével, a cyberpress.hu saját publikálási szabályzatához igazítva adjuk közre az alábbi levelet.

 

Tutuntzisz Ákos, párton kívüli civil!
Szalai László, önkormányzati képviselő, a DK Soproni Elnöke!
Vörös Viktor, önkormányzati képviselő, a PM egyik soproni vezetője!

A fenti “urakhoz” szólnék pár gondolattal….
A mozgalmunk filozófiájában és leírásában is szerepel, hogy nem politizálunk, nem különböztetünk meg senkit vallás, rassz, vagy egyéb más alapon. A következő gondolataimmal nem szeretnék ezek ellen véteni, de a napokban közölt rágalmazó írásukra muszáj előzetesen reagálni.

Elsősorban leszögezném, hogy a mozgalmunk nem rasszista, hanem szókimondó és probléma megoldására törekvő elveken működik, amely nagyban segíti a rendőrség munkáját és több esetben köszönetet is kaptunk ezért. Viszont, igen a kezdet kezdetén csatlakoztak olyan polgárok is hozzánk, akik ajtót tévesztettek, és azt gondolták, hogy holnap szétverjük az összes cigány embert a városban. Nos nem így lett, és megkönnyebbülésünkre ezek a polgárok aránylag gyorsan lemorzsolódtak, bár meg kell jegyeznem, ha helyzet van, nem futunk el… Persze megint félre ne értsék, maga a helyzet szó nem egyezik meg a cigány szó jelentésével. Sokan összetévesztik a radikális fellépést a rasszizmussal, amely egyáltalán nem ugyanaz. Önök is ebbe az egyik hibába estek.

Ezen kívül hibáztak ott is, hogy „cuki kampánynak” nevezik a szemétszedős akciónkat. Elárulom önöknek, hogy tényleg elég cuki volt szemetet szedni a sok erjedő hulladék közt, 30 fok melegben, vagy éppen nyirkos, nyálas időben más szemetét összetakarítani.
(Akár önök is élhetnének ezzel a „cuki kampánnyal”, biztosan élveznék.)

Az, hogy a cikket nem tudták értelmezni és csak egy kiragadott résszel kampányolnak politikai síkon, felhasználva a civilek munkáját, ráadásul teszik azt negatív beállításban, egyszerűen felháborító és hányingerkeltő. Ráadásul valahol benézték a bomberdzsekit is, ami egyáltalán nem hozható a rasszizmus jeleivel, vagy arra vonatkozó dolgokkal kapcsolatba. (USA katonai kabát, amely egyébként egyáltalán nem jellemző a mozgalmunk tagjainknak öltözködésére.)

Az a poszt, amelyről önök beszélnek, egy soproni esetet mutat be, amely egyébként nem a mi írásunk, csak egy üzenetben kapott “megosztás”. Ebből kifolyólag nem biztos, hogy az SVM teljes mértékben egyetért a szerző minden gondolatával, de maga a posztot tartalmazó tényekkel és problémák súlyával feltétlenül igen, ezért került megosztásra. A poszt alatt pedig azért nem szerepel név, mivel kérésre azt nem írtuk ki. Így tehát az önök állításai abszolút szubjektívak, elvontak, ráadásul megfűszerezték azt egy csomó alávaló rágalommal, és mindezt alattomosan politikai fegyverként használták fel.
Továbbá a cikkük tartalma nem csak az SVM-et minősíti negatívan és próbálja lejáratni, de a mozgalommal kapcsolatba hozható támogatókat, szimpatizánsokat is, akik közül vannak nem csak Sopronban, hanem országszerte elismert egyesületek is. Eleve maga az SVM és fő támogatója is “vegyesen”, minden polgárral együtt dolgozik és törekszik a város védelmére és csakis annak érdekében.
Őszintén szólva gondolkodunk a feljelentésen …

A fenti gondolatok csak előzetesen kerültek posztolásra, a cikkük tartalma további következményeket fog magával vonni, de mivel olvassák az oldalunkat, ezért biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan eljut a “szemükig”. Megszeretném jegyezni, ha hármójuk közül bármelyikük is, akár egy “csikket eldob” Sopronban, ha látjuk rögtön feljelentjük, mint ahogyan bőrszíntől függetlenül bárkit a városban. Gondolom a liberális szemléletükbe az is belefér, hogy a Gyár utcában utcalányok kéjelegnek – ha önök szerint maga a tényszerűségből megállapított következtetés és az adott illegális esemény elleni fellépés takarja maga a rasszizmus fogalmát, akkor a jövőben megígérjük, hogy nem zaklatjuk az utcalányokat, a zsebeseket, a betörőket, hanem elküldjük őket az önök utcájába, akár a házuk elé és folytassák csak tovább ott a tevékenységeiket – biztosan mindkét fél díjazni fogja!

Végül pár gondolattal szerettem volna jellemezni önöket, de talán majd a szimpatizánsaink és az oldalra látogatóink megteszik azt.
Legközelebb pedig, az lenne a tisztességes, kedves uraim, hogy szemtől szembe közlik a véleményüket és nem a hátunk mögött – általában nem töröljük a hozzászólásokat.

Nevemet VÁLLALVA, önök felé abszolút tiszteletlenséggel, de annál több alázattal és tisztelettel a polgárok és Sopron iránt:

Seiner Péter – SVM

Az egyesek felé megbotránkozást kiváltó megosztásunk teljes terjedelmében:
Scarbantia Városvédő Mozgalom – SVM
április 26., 10:34 ·
Nincs baj Sopronban!?
Tisztelt Cím!

A mai nap folyamán (2015.04.24.) az oktatás végeztével ért egy kellemetlen atrocitás. A Deák téren található Eötvös József Evangélikus Gimnáziumból kijövet, a parkoló motoromhoz lépvén, arra lettem figyelmes, hogy valaki az iskolatáskámba erőteljesen beleüt vagy belerúg. Mikor megfordultam, két illuminált állapotban lévő, 20 év körüli, kisebbségi fiatalembert találtam magam előtt. Diplomatikusan kérdőre vontam őket, mire agresszív viselkedést tanúsítottak, nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illettek, és lökdösni kezdtek. Szerencsémre a közelben épp munkálatok folytak, és két dolgozó lapátokkal a segítségemre sietett. Tettlegességig a részünkről nem fajult a dolog, lévén, hogy a két támadó – látva a kiegyenlített erőviszonyokat – kereket oldott. Úgy vélem, hogy ennek a “bagatell” ügynek hírértéke van, hiszen nem Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Somogy megyében történt ez a már városunkban is rekurrensnek számító eset. Abszurd és felháborító, hogy Sopronban, fényes nappal, egy középiskola és egy általános iskola sarkán megtörténhet hasonló. Méltán voltak büszkék a soproniak, hogy a német ajkú lakosság rájuk örökítette a polgári szemléletet, a tiszta környezet iránti elkötelezettséget és a lokálpatriotizmust. Az utóbbi években betelepülő keleti honfitársaink temperamentuma és életszemlélete élesen eltér a korábban itt élőkétől. A konfrontációk számának növekedése, egyenes arányban van a migránsok rohamos gyarapodásával. Csak a múlt hét folyamán több komoly bűncselekmény történt, köztük egy idős hölgyet játék pisztollyal kirabolni próbáló három tizenéves ügye is. Személy szerint jómagam, és a tágabb környezetemben élők is tapasztalják a nyugtalanító jelenséget. Még fiatal férfiként is kisebb traumát okozott a gátlástalan, erőszakos magatartás, de immáron ismervén ezen kultúrájú egyének sajátosságát – miszerint a gyengébbet, kiszolgáltatottabbat veszélyeztetik – állhatott volna a helyemben egy idős nyugdíjas vagy egy kisiskolás is (mint ahogy ezekre akad is példa a közelmúltból). Személyes véleményem szerint, a probléma egyik tüneti kezelése lehetne az önkormányzati lakások tudatosabb kiosztásának megszervezése, illetve a főbérlők átgondolt ingatlankiadása. Nemcsak a kampány alatt kellene előhozakodni a témával, a kérdéskör folytonos napirendi figyelmet kíván. A Jereván lakótelepen egyes lakások eladhatatlanná váltak a lépcsőházakban tanyát verő és a többi lakhelybe beköltöző kétes alakok okán. Míg Magyarország más területein ezen események evidenciának számítanak, addig Sopronban szokatlan, felháborodást keltő és óriási társadalmi feszültségeket eredményező történéssorozatról van szó. Remélem az üzenetem és észrevételem megkapja a neki járó figyelmet, és a média szócsövén át eljuthat a változtatni tudó illetékesekhez és nem utolsó sorban óvatosságra intő jelként a soproni lakosokhoz!

Tisztelettel: egy Sopronért aggódó diák

 

Eddig tart a levél, ami a Seiner Péter válasza arra a véleményre, ami IDE KATTINTVA elérhető!

 

leczovics