Sopronban terjed egy kór, amit ha nem állítunk meg, félő hogy a többséget is megfertőzi!

ÁLLJ!
Sopronban terjed egy kór, amit ha nem állítunk meg, félő hogy a többséget is megfertőzi.

Az alábbi idézet egy „városvédő” oldalon megjelent bejegyzésből származik, ami egy utcai konfliktus leírása kapcsán született:

“… nem Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Somogy megyében történt ez a már városunkban is rekurrensnek számító eset. Abszurd és felháborító, hogy Sopronban, fényes nappal, egy középiskola és egy általános iskola sarkán megtörténhet hasonló. Méltán voltak büszkék a soproniak, hogy a német ajkú lakosság rájuk örökítette a polgári szemléletet, a tiszta környezet iránti elkötelezettséget és a lokálpatriotizmust. Az utóbbi években betelepülő keleti honfitársaink temperamentuma és életszemlélete élesen eltér a korábban itt élőkétől. A konfrontációk számának növekedése, egyenes arányban van a migránsok rohamos gyarapodásával…”

Mi is a gond ezzel, ha valaki kapásból nem értené?

A saját nevét mellesleg nem vállaló bejegyzést leíró véletlenül sem hagyta ki a garázda magatartással kapcsolatban a „keleti” és „borsodi” jelzőket, valamint a megérzésből eredő „statisztikai” hivatkozást. A helyzetet súlyosbítja, hogy mindez abban a hazai légkörben zajlik, amikor a rasszista nézetek újra tetőre hágnak, amikor egymás farkasaivá nevelnek bennünket, miközben a mindennapi nélkülözés az úr. Amikor egy újabb nemzeti konzultáció keretében épp a bevándorló ellenesség erősítése folyik és a halálbüntetés bevezetését már az ország miniszterelnöke is megfontolná. Az oldal mondjuk ezen túl is elment már, rasszista szellemiség sugárzik a legtöbb bejegyzésükből. Szemétgyűjtős cuki-kampánnyal és bomberdzsekivel kíván belopózni az országosan szaporodó rasszista csoportokkal párhuzamosan a közéletbe, itt helyben Sopron várost mérgezve.

Ha ez önmagában nem is váltaná ki a jelen nyilatkozat megtételének szükségességet, akkor annál inkább annak ténye, hogy a bejegyzésre gyorsan érkeznek százával a „lájkok”. Ezen „lájkolók” között pedig ismert helyi közéleti személyeket, magukat a demokrata oldalhoz soroló politikusokat is találunk, amit sajnálattal veszünk tudomásul.
Soproniként visszautasítjuk és szégyenletesnek tartjuk a német ajkúságra és a polgári szemléletre való hivatkozást! Ebben az összefüggésben ugyanis olyan értéktelenséggel kötik össze, amellyel sem egyik, sem másik nem férhet össze. Sőt! Annak ellentettjét, a kulturált és humánus gondolkodást fedik le azok.
Magyarként, soproniként és emberként egyenként és együtt is kifejezzük felháborodásunkat, és elítéljük a saját honfitársaink rassz, keleti-nyugati és/vagy egyéb csoportosítása alapján való általános minősítését és azokat akik nem képesek egyértelműen szembeszállni ezzel a folyamattal.

Nevünket és egyértelmű álláspontunkat vállalva:
Tutuntzisz Ákos, párton kívüli civil
Szalai László, önkormányzati képviselő, a DK Soproni Elnöke
Vörös Viktor, önkormányzati képviselő, a PM egyik soproni vezetője

1 Trackback / Pingback

  1. Sopronban terjed egy kór, amit ha nem állítunk meg, félő hogy a többséget is megfertőzi! – hírek.DK

Comments are closed.