Sopron a szerelmünk...

4 azaz négymilliárdból újult(n)ak meg Sopron útjai!

Szinte nehéz felsorolni azokat az utcákat amelyek az elmúlt esztendőben felújításra kerültek Sopronban, hiszen gyakorlatilag nincs is olyan városrész ahol ne történt volna valamilyen beruházás. Talán a  leglátványosabb fejlesztések a Lővér körúton, a József Attila illetve a Jereván lakótelepen találhatók, de egyéb nagy forgalmúnak számító útszakaszok is rendbe lettek téve, mint például a Híd utca. Mindezek a munkálatok közel négymilliárd forintba kerültek, amelyek forrását Magyarország Kormánya biztosította és amely munkálatok a jövőben is folytatódnak. 

fotó: Leczovics Zsolt

Talán így lehetne összefoglalni annak a sajtótájékoztatónak a témáját, amelyet Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Tóth Éva önkormányzati képviselő tartott péntek délelőtt a Lővérekben.

A leghűségesebb város alpolgármestere beszédében rámutatott arra, hogy a soproniak szorgalmas, dolgos emberek, aminek egyik jele az is, hogy nem ritka az, hogy egy-egy családnak két-három autója is van. Éppen ezért, a helyieknek egy régi vágya hogy javuljanak a helyi utak minőségi állapota, amely igény az önkormányzatnál is meghallgató fülekre talált és éppen ezért a Kormány segítségével egy olyan korszakos munkafolyamatba fogtak bele tavaly, amely ezeket az igényeket kielégít és közel négy milliárd forintból egy hatalmas beruházás kezdődhetett meg. A kitűzött célok kivitelezése már több mint egy éve tart és jó hír hogy a munkálatok nem állnak meg, hanem továbbra is számos útburkolat és járdafelújításra is sor kerül Sopronban.

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki egyben a Lővérek Településrész Önkormányzati képviselője is arról szólt, hogy örömteli hogy a Kormány jóvoltából Sopron kiemelt turisztikai térséggé vált, amelynek egyik “gyümölcsét” a felújításokat is köszönhetjük. Hozzátette, hogy a Lővér körút mellett többek között a Villa sort, a Lánzséri utcát és  a József Attila lakótelep útjait is rendbe tették és jelenleg is több helyen zajlik a munka, ami nem csak az itt élőknek, hanem minden soproninak és ide látogató turistának egyaránt a kulturáltabb környezetet biztosítja.

fotó: Leczovics Zsolt

Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke  kapcsolódva a felújításokhoz hangsúlyozta, hogy a város legnagyobb lakótelepén a  megépítése óta nem jutott annyi forrás és felújítás az általa képviselt  városrészre mint most, ami az ott élők számára sokkal minőségibb, szebb és jobb körülményeket biztosít.

fotó: Leczovics Zsolt

Hirdetés: