Soproni hírek civilektől...

300 éves Sopronbánfalván a Szentek Lépcsője

A sopronbánfalvi Karmelita Kolostorhoz vezető lépcső – amely nem mellesleg a közelmúltban lett felújítva – ebben az esztendőben 300 éves, így egy ünnepséggel is készülnek a szervezők a Bánfalváért Baráti Kör és Kulturális Egyesület. A vasárnapi ünnepségen a Szentek Lépcsőjének áldását Németh Attila plébános celebrája, majd ünnepi gondolatokat mond Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú polgármestere. A nap folyamán egyéb rendezvények is várják az érdeklődőket a Pálosok terén, amelyek az alábbi plakáton is megtalálhatóak:  

 

 

A sopronbánfalvi Szentek Lépcsőjének 300. és a pálos rendház alapításának 536. évfordulóján mindezek mellett 2018. július 8-án a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel is nyílt nappal várja a látogatókat. A pálos rendi szerzetesek, majd a karmelita apácák egykori rendházaként szolgáló, ma szállodaként működő épület ezen a napon térítésmentesen lesz látogatható /10:00-18:00 óra/ között, ahol a hotel étterme /12:00 – 15:00 óra/között Kolostor-menüt is kínál a vendégeknek.

Hazánkban az  egyik legkülönlegesebb szállodának számít a Sopronbánfalvi Kolostor. A festői soproni környezetben található csodálatosan felújított XV. századi egykori pálos-karmelita kolostor különleges, Európában is egyedülálló atmoszférával rendelkezik. A kapun átlépő betérőt megérinti az a nyugalom és az a megfoghatatlan varázs, ami a félezer éves zarándokhelyen rendház építésére sarkallta egykor a pálos szerzeteseket.

Aki csak teheti, annak azt ajánljuk, hogy az ünnepségen való részvétel mellett mindenképpen tekintse meg ezt a csodálatos épületet is.

 

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

 

Hirdetés: