Ezt hívják nálunk fizető-parkolóhelynek!

Olvasónk beszámolója következik, mely apropóját egy szombathelyi történet adta, ahol 100 forintos óradíjba mérik a parkolókat. A Nyugat.hu Így néz ki egy fizetőparkoló 2017-ben Szombathelyen című olvasói levelében egy felfestetlen, sáros placcért kéri a sarcot az önkormányzat cége. Korántsem egyedi, sőt!

majork (2)
Fotó: cybergyerek

Alább tehát a nekünk megküldött üzenet:

Érdemes összevetni, hogy Szombathelyen, ahol azért tényleg nagyobb távolságok vannak, nem lehetne gyalog csak úgy átszelni a várost, sokkal könnyeben találok parkolót, és még olcsóbb is. Ami még jobban mulatságossá teszi a soproni eltúlzott árakat, az Győr városa. Szemléltetésképp, Szombathelyen (Szova Zrt.) és Győrben (Győr-Szol Zrt.) is három zóna van, 100 – 200 – 320 és 100 – 200 – 400 forintos bontásban. Sopronban a felszíni parkolók legolcsóbbika is 210, van egy 315 ft-os is és a legbelsőbb városrészhez pedig 420 forintos óránkénti parkolás társul.

majork (3)
Fotó: cybergyerek

És mit kap aki a soproni belvárosban szeretne a felszínen parkolni? Alig 150 méterre a Fő tértől? Szilárd burkolat mentes és nulla felosztással rendelkező kvázi udvart. Focizni még talán elmenne ez a grund, de azért nem is kérnek majd félezer forintot.

majork (1)
Fotó: cybergyerek

cyberpress.hu